четвъртък, 20 октомври 2016 г.

Ергономия в офиса

Какво е ергономия? Какво има общо с обзавеждането на нашите офиси?

Науката за ергономия се занимава с отношенията между хората и елементите на околната среда, в този случай -  столове, бюра, мебели и т.н.,изучавайки функцията, с която тези елементи се пригаждат за хората.

Ергономични работни позиции са тези, които фаворизират взаимодействието между хората и мебелите - столове, бюра, клавиатури, както и всеки друг елемент от офиса. Ергономичния стол е тази, който благоприятства правилната поза на лицето, докато е седнал.

Офиса, за много от нас, е мястото, където прекарваме голяма част от времето си; а оттам идват и много проблеми като болки в гърба, тендинит и уморени очи. Така че това е много възможно да се сллучи за тези, които седят пред компютъра много часове през деня и по тази причина е необходимо да се спазва една по-правилна поза, спазваща някои правила.

Концепцията за ергономия в офиса е от съществено значение.
Офисите трябва да бъдат проектирани като се вземат под внимание ергономичното му устройване, което е в защита на здравето на хората, които работят в него. Целта на ергономията е на практика да допринесе за благосъстоянието на работниците и по този начин да се повиши тяхната ефективност и производителност.  Нагредно в следващото видео са представени  важните причини, поради които е добре да преустроим сво столв ергономичен.Принципите на ергономията в офиса може да се приемат като превантивни методи, за да се ограничи или дори премахване на проблемите, предизвикани отдадена работна среда , чиито интериор не е функционален за здравето. При неправилна стойка и продължителна употреба на компютъра в офиса, предотвратяването  на вредите, причинени от неправилната стойка  прекалено близкото разстояния на потребителите до монитора с негативните последици от, неадекватна осветление) може да се коригира само чрез мобилни и ергономични столове. Това може да бъде едно предимство за фирмата, която ще спести пари от това да плаща, за да компенсира щетите, причинени от нездравословния начин на живот на  работното место. Доверете се на експертите и в областта на мебелния дизайн за офиси и работни пространства  според ергономичните правила които насърчават ефективността на вашите работници. Нашата фирма е именно такъв експерт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар