четвъртък, 20 октомври 2016 г.

Най-добрите ергономични столове за 2016

Ръководство, което помага да се избере най-добрият ергономичен стол!
Ако работите в офис най-вероятно прекарвате голяма част от деня си седнали на бюрото и пред компютър. Поради тази причина е много важно да имате ергономичен стол, който може да ви постави в правилната поза, така че да се избегнат болките в гърба.

За да ви помогне да разберете кой модел е полезен за вас ви предлагаме една класификация с преглед на офис столове от най-добрите марки, както и ръководство, което изтъква аспектите, които трябва да се разгледат преди осъществяване на покупката.

Сбогом на болките в гърба
Неправилното седене  е една от основните причини за болки в гръбначния стълб. Поради това е важно да се закупи ергономичен стол, който да предложи правилната опора на гърба, като се избягва това да бъде подложен на прекомерен стрес. Така че има различни аспекти, които  да се вземат предвид при избора на офис стол, като се започне с възможност за променяне на ъгъла на височина на облегалка.

Оценете внимателно колко сте високи и видът бюро, върху което бихте работили  и след това изберете модела, който позволява по-широк кръг от корекции, така че столът да се вписва перфектно, позволявайки ви да бъдете на точното разстояние от рафта, клавиатурата и мишката.

Степента на облегалката трябва да бъде някъде между 30 и 50 см, но в зависимост от вашите нужди, можете да се спрете на модел, който поддържа гърба ви в своята цялост.
Наличието на подлакътници е още един аспект, който трябва да се помисли. В същото време, ще трябва да реши дали ще ви  трябват и ако да,да се избере модел,  който да  ви позволи да регулирате височината. Ако се нуждаете от по-голяма свобода на движение на ръцете те представляват по-скоро пречка и може да са ви неудобни, но ако използвате често компютър, са ценна опора за предмишниците.

Материали и ергономичност
Като сравнявате цените на ергономични столове за продажба на пазара, ще забележите, че разликите са изключително важни. Този аспект често се влияе от качеството на материалите, използвани за изграждането му, както и за размера на корекциите, които предлага.
Като цяло, един добър продукт трябва да е известен със своята добра твърда рамка, способен да издържи тежестта на един дебел човек и който осигурява добра опора за долната част на гърба, заедно с подложка за задните части , която прави удобна седалката.
Идеалният плат е дишащ, така че столът остава свеж особено през лятото и не предава усещането за прекомерна топлина или типичната лепкавост между стола и кожата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар